Gróf Széchenyi Zsigmond – Elefántország (Első kiadás 1935)

széchenyi zsigmond elefántországGróf Széchenyi Zsigmond – Elefántország

Afrikai vadásznaplójegyzetek. 1932-33, 1933-34

Dr. Vajna és Bokor Kiadása. Budapest, 1935. Első kiadás.

Gróf Széchenyi Zsigmond elefántország című munkája két utolsó afrikai vadász- és fényképező-expedíciójának élményeiről számol be.
Ma már minden természetbarát, vadász és a jó könyvet szerető olvasó tudja, hogy gróf Széchenyi Zsigmond új könyve milyen gyönyörűséget jelent számára, mert a szerző írásainak egyéni zamata van, mely tősgyökeres magyarságában, nagyszerű humorában és az átélések leírásának igaz hűségében nyilvánul meg.
A Csui nagysikerű első afrikai vadásznapló megjelenése óta a szerző kétízben járt Afrikában. Ott töltötte 1932-33. és 1933-34. év telét, összesen tíz és fél hónapot, vadászva és fényképezve.
Utazásának eredményéről könyvének majd 200 eredeti fényképe tanúskodik. A képek jelentőségét és kiválóságát élénken bizonyítják, hogy a nagy angol világlapok: The Illustr. London News 7th July. 1934; The Field 20th. Okt. 1934; Daily Telegraph 17th July. 1934. számai e könyvben levő felvételek egy részét leközölték. Az alig pár lépésről lefotografált támadó elefánt, a közvetlen közelből megfigyelt oroszlán és sok-sok hasonló állatkép a szerző nagy türelmét és lélekjelenlét igazolja. Kiváló érzékkel és humorral ismerteti és fotografálja a benszülöttek életét. Jellemzései találóak. A természeti szépségek iránt kifejlett érzékét tükrözik vissza hangulatos tájképfelvételei. A mellékelt térkép tájékoztatja az olvasót a bejárt vadászterületekről.

Leghíresebb vadászírónk elsőnek megjelent vadászkönyvbe, melyben első afrikai élményeit és vadászkalandjait írja le. Rengeteg a szerző által készített fotóval illusztrálva. A tartalomból:

A tartalom:

A civilizációmarta Afrika
A bongó nyomában
Az elefántvadászat sem fenékig tejfel
Az afrikai állomásfőnök gondjai
A csodadoktor
Betegség
Mégegy bongó-kísérlet
A nagykudu
Áldozati reggeli
Termiták
Karácsonyi elefántvadászat
Bivalyos nap
Bivalytalan nap
Oroszlánvadászat fényképezőgéppel
A szitutunga
Oroszlánok
Elefántcsont
Kendőlobogtató

Eredeti, kopottas kiadói kötésben, közepes állapotban. 38.000

Gróf Széchenyi Zsigmond - Elefántország

bivalyvadászat A szerző további könyvei:

Nahar 1-2

Alaszkában vadásztam

Ahogy elkezdődött

Ünnepnapok

Két kecske

Csui

Hengergő homok