Kittenberger Kálmán – A Megváltozott Afrika (1934)

Kittenberger Kálmán - A Megváltozott AfrikaKittenberger Kálmán – A Megváltozott Afrika

Az egyik leghíresebb magyar afrikavadász második könyve. Érdekes módon már 1930-ban megváltozott Afrikáról ír, el se tudjuk képzelni mit szólna a mai Afrikához.

Az ​útleírások és az egzotikus vadásztörténetek kedvelőinek igazi csemegét és felhőtlen szórakozást ígér a könyv. Fejezeteiben hazánk egyik legismertebb vadász-írója, Kittenberger Kálmán vall kelet-afrikai utazásairól és vadászatairól. Az első ízben több mint hét évtizede (Bp., Franklin Társulat, 1930.) napvilágot látott kötet fejezetei bővelkednek a színes útleírásokban, az izgalmas vadászkalandokban és az érdekes néprajzi vonatkozású feljegyzésekben. A kötet tulajdonképpen az 1928-29-es, több mint fél éves ugandai és belga-kongói vadászkirándulás eseményeiből tartalmaz válogatást. Olvashatunk elefántok, bivalyok, oroszlánok és orrszarvúak elejtéséről, sőt, különféle majomfajok példányainak puskavégre kerítéséről is. A történetekben találkozhatunk a fekete kontinens apróbb állatfajaival, többek között a moszkitókkal, cecelegyekkel és a vad méhekkel, sőt, skorpióval és szarvasvarjúval is. Megtudhatjuk, hogyan éltek a fekete Afrika világtól elzárt törzsei a múlt század első felében, miféle szokásaik, hiedelmeik voltak. Kittenberger amellett, hogy bemutatja a korabeli Afrika arculatát, egyúttal össze is tudja hasonlítani az állapotok változását a mintegy két évtizeddel korábbi élményeihez képest.

374 oldalon rengeteg vadásztörténet, néhány fejezetcím.

Az amuai elefántvadászatom

Rinocerosz kaland

Oroszlánnyomon

A vörös bivaly

Szerencsétlen elefántvadászatok

109 a szerző által készített felvételt tartalmaz. Franklin Társulat könyvkiadó, Budapest, 1934. Második kiadás. Közepes állapotú kötet.

20.000 ft

Kittenberger Kálmán - A Megváltozott Afrika antik

IMAG0252 IMAG0253