Igali-Mészáros József – A vizek rejtelmes világa

Igali-Mészáros József - A vizek rejtelmes világaIgali-Mészáros József – A vizek rejtelmes világa

16 fekete-fehér képmellékletet tartalmaz. Nyomatta a Franklin-Társulat nyomdája.

208 oldal.

A vizek rejtelmes világába indulunk ennek a könyvnek lapjain. Mérhetetlen nagy birodalom ez, néhány rövid fejezetben dehogy is lehetne a végére érni. Éppen csak beléje pillantunk, s itt is, ott is megállunk egy percre, hogy sok érdekességét közelebbről megfigyeljük és elcsodálkozzunk Isten teremtett világának elképzelhetetlen gazdagságán.
Nagy útra készülünk, de mégsem viszünk magunkkal akkora felszerelést, mint a vizek világának híres utazója, William Beebe, aki istenkísértő merészséggel acélgömbben szállt le a tengerekbe, vagy mint Johannes Schmidt, aki negyedszázadot áldozott fel életéből arra, hogy az angolnának, egyik legtitokzatosabb vízilakónak az életét megismerje. Bár sok időt töltöttem el a vizek csodálatos világának megismerésével, nem hivatkozhatom a megfigyelésnek hasonló eredményeire, de nem versenghetem azokkal a magyar kutatókkal sem, akik a vizek rejtelmes világának szentelt lankadatlan vizsgálódásaikkal el nem múló hálára kötelezték az egyetemes tudományt.
Könyvem feladata nem az úttörés, hanem a tájékoztatás, képeket mutatni be e nagyrészt ismeretlen világból, kiegészítve azokkal a szerény megfigyelésekkel, amelyeket a vizek birodalmában gyűjtöttem.

Kiadói kötésben, eredeti picit sérült ritka papír vedõborítóval.

22.000 ft