Eördögh Tibor – Vadászok nyelvén

További Vadászkönyvek

vadászok nyelvénEördögh Tibor – Vadászok nyelvén

Mezőgazdasági Kiadó. Budapest 1976. Lektorálta Dr. Bertóti István. 193 oldal.

Érdekes könyv, tartalmazza az összes vadászattal kapcsolat kifejezést, rövid leírást és magyarázatot ad róluk. Rendkívül hasznos kis kiadvány, több ezer szakkifejezést ír le részletekbe menően.

ELŐSZÓ
Könyvünkben a vadászat magyar szókincsét gyűjtöttük össze. Tettük ezt azért, hogy a vadászok, vadgazdák egy helyen megtalálhassák a hobbijukkal vagy hivatásukkal összefüggő szavak gyűjteményét, de nem utolsósorban azért is, hogy segítsük a vadásztörténetek olvasóit a szakkifejezések megértésében. Tettük ezt abban a hiszemben, hogy idős vadászok tudásuk felfrissítését, a fiatalok pedig ismereteik bővítését találhatják meg benne.
A könnyebb használhatóság érdekében a szavakat ábécé sorrendbe gyűjtöttük. Ha egy fogalomra, tárgyra több kifejezésünk is van, a leggyakoribb, illetve az ajánlott után következik a magyarázat, a többinél pedig erre utalunk. Azokat a szavakat, kifejezéseket, melyek önálló címszóként is szerepelnek, nyíllal és dőlt betűvel emeljük ki. Könyvünkben az értelmezés megkönnyítésére egyes témákat összevontan, egy címszó alatt tárgyalunk (pl. őz, szarvas, dám stb.), s az ezekkel kapcsolatos címszavak az összefoglaló címre utalnak. A kifejezetten vadászati szakszavak mellé fölvettük gyűjteményünkbe azokat a köznyelvi szavakat, kifejezéseket is, melyek a vadászok számára a köznyelvi értelemtől eltérő, más jelentéssel is bírnak.
Reméljük, hogy könyvecskénket a vadászok, vadászat iránt érdeklődők haszonnal forgatják majd.

2500 ft