Bársony István – Az én világom

bársony istván az én világomBársony István – Az én világom

Budapest, Stádium Kiadó, 1925.  Bársony István ritka vadászattal és természettel kapcsolatos írásai tartalmazza. Néhány fejezetcím: A száraz erdőben, Vadászsors, vadorzófogás, Éjjel az erdőn stb.

Előszó
Az én világom a szabad természet. Bölcsőm a magyar föld. Családom a magyar nép.
A magyar eszményhez tapadt atom vagyok. A természet szeretetére a magyar föld tanított meg. Amikor a természetről írok, a magyar föld van előttem.
A nagy természet maga a mindenség. Nekem belőle csak a magyar föld jutott. Ezt vágytam megösmerni. Ebben a törekvésemben telt el az életem. Hogy a rajongásom ne csak hangulat legyen, hanem megteljék tartalommal, közelebb kellett jutnom a természet igazságaihoz, titkaihoz, amelyek logikusan kapcsolódnak egymásba s egyiknek a felderítése segít eloszlatni a másikat.

A kötet szerzője, (Sárkeresztes, 1855. november 15. – Budapest, 1928. március 12.) magyar vadász, vadászíró, újságíró. Az “Egyetértés”, a “Hazánk”, a “Magyar Hirlap” munkatársa, a “Budapesti Közlöny” szerkesztője. Első nagy sikere 1886-ban az “Ország-Világ” pályázatán nyert első díja, amit a “Proletárok” c. írásáért kapott. Főleg vadásztörténeteivel aratott nagy sikereket Magyarországon. Számos elbeszélést, rajzolatot, regényt, vadászkönyvet, természetleírást írt. Hangulatos tárcái, elbeszélései és regényei ritka és átfogó természetismeretről tanúskodnak.

328 oldal.

Eredeti papír kötésben, jó állapotban. Előjegyezhető

az én világom