Almásy László – Az ismeretlen Szahara

Almásy László - Az ismeretlen SzaharaAlmásy László – Az ismeretlen Szahara

A híres magyar sivatagkutató és vadász kiváló útikönyve.

“Ismeretlen földrészek, járatlan területek, a lét új lehetőségei és a természet új csodái. . . ezek felé irányul az örökké törekvő emberiség legősibb vágya.
Korunk lázas tevékenységgé fokozta ezt a legemberibb törekvést, de mintha fejlődésünknek olyan korszakába értünk volna, amelyben a megismerés vágyát a türelmetlenség vezérelné. A mai ember egyidőben kívánja feltárni évezredek óta feledésbe ment eredetének titkát és jövő fejlődésének lehetőségeit. Segítségül veszi korának minden technikai alkotását, hogy leszállhasson ismeretlen mélységekbe és felemelkedhessen oly magasságokba, ahonnan áttekintést nyerhet eddigi kötöttségén.
De mialatt szűkül a kör az ismeretlen földrészek körül, amint egyre csökken új területek feltárásának lehetősége, azalatt mintha elfakulna a tudományos munka érdeme az új kor új beállítása mellett: már nem az elért eredmény számít, hanem a rekord, nem a megismerésért folyik a munka, hanem a szenzációért.
Sarki kutatók, a legmagasabb bércek megmászói, óceánok leküzdői, őserdők és sivatagok feltárói, egymással versengve, egymást túlhaladva küzdenek azért, amit a felfedezés és megismerés legnagyobb jutalmának tartanak – az elsőségért!
A régiek pedig, az igazi úttörők joggal fordulnak el azoktól, akik csak az elsőségben látják az eredményt, csak a szenzációban keresik a kielégülést.
Magam is ismeretlen földrészeket jártam, úttörő és felfedező munkára vállalkoztam a legtitokzatosabb kontinensen, Afrikában.”

94 képmelléklettel, térképpel illusztrálva. A Franklin-Társulat nyomdája nyomása. 216 oldal.

A Magyar Földrajzi Társaság Könyvtára könyvsorozat kiadványa. Eredeti díszesen aranyozott bordó egészvászon kötésben kiváló állapotban. Ritka. Előjegyezhető

Az ismeretlen SzaharaAz ismeretlen SzaharaAz ismeretlen Szahara