Tolnay Kálmán – Vadászok szakácskönyve

Tolnay Kálmán Vadászok szakácskönyveTolnay Kálmán – Vadászok szakácskönyve

Hazánkban a vadászok annyi apró- és nagyvadat ejtenek el évente, hogy a nyulak, szárnyasok, őzek, szarvasok, vaddisznók stb. húsával kereken 200 vasúti kocsi telnék meg. Az elejtett vadak egy részét külföldre küldjük, ahol a magyar vadhús igen kedvelt csemege, a nagyobb részét azonban magunk fogyasztjuk el. A vadhús olyan értelemben nem „tömegélelmezési cikk”, hogy százalékosan számottevő lenne népünk élelmezésében, mégis százezrek élvezik a belőle készült ételek különleges ízeit, zamatát.
Ennek a könyvnek az a célja, hogy széles körben ismertté tegye a különböző vadhúsok és hozzávalók elkészítésének a hagyományos magyar ízlés szerinti legjobb módszereit. Bárki haszonnal forgathatja, főleg a háziasszonyok.
A könyv szerzőjének személyében szerencsésen egyesül a vadász és a kitűnő szakács. Mind a két szakmának mestere, ezt a gyakorlatban már számtalanszor bebizonyította. Sokkal, másokkal együtt én magam is tanúskodhatom erről. S most itt van maradandó bizonyságul ez a könyv is, amely sokak elismerését vívja majd ki.

A tartalomból:

Főzésről általában, Zsigerelés, Nyúzás, Nagyvad feldarabolása, Vadszárnyasok tisztítása,  Vadhúsok tárolása, Vadász étrendek, Vadszárnyasok, Nyú,l Őz-muflon, Szarvas, Vaddisznó, Halak, Különleges ételek,  Gombák Erdei gyümölcsök,  Vadhúsfélékhez mártások készítése, Vadhúsfélékhez köretek.

1960-as kiadás, 231 oldal. Jó állapotban. Előjegyezhető