Szemere Zoltán – A Magyarországon Előforduló Ragadozó Madarak Meghatározója

Szemere Zoltán A Magyarországon előforduló ragadozó madarak meghatározójaSzemere Zoltán – A Magyarországon Előforduló Ragadozó Madarak Meghatározója

A Chernelházi Chernel István által 1918-ban összeállitott «a magyar birodalom madarainak névjegyzéké»-ben hivatalosan elfogadott magyar és tudományos nevek tekintetbevételével.

Budapest, 1930, Szerzői kiadás (Stephaneum Nyomda R. T., Bp.), 78 oldal. +  8 táblakép. Első kiadás.

12 fekete-fehér szövegképen, illetve 7 fekete-fehér és 1 színes képtáblán, 174 rajzzal illusztrált, valamint szerzői előszóval, forrásmunkák jegyzékével, betűrendes tárgymutatóval és részletes tartalomjegyzékkel kiegészített kötet. Nyomtatta a Stephaneum Nyomda Rt., Budapesten. 5 kihajtható táblázatos melléklettel.

A kötet szerzője Szemere Zoltán vadász és madarász jelen kötetével azoknak a vadásztársainak akart eleget tenni, akik lehetőség szerint a lehető legtöbbet szeretnék megtudni a Magyarországon előforduló ragadozómadarakról.

“…Szemere Zoltánnak praktikus érzékkel sikerült olyan kis könyvet összeállítani, amelynek útmutatása alapján a szabadban, lőtávolon kívül is felismerhetjük a ragadozó madarakat. Megtanít a madárhatározás abc-jére. Megadja a Magyarországon előforduló ragadozó madarak méreteit, azután röviden jellemzi a rendszerbe csoportosított ragadozó madarakat. – Nem egyszerű leírás ez a könyv, hanem a lelkes szakember odaadó, pontos munkája…” – írta a műről Dr. H. K. (Turisták Lapja, 1930/42. évfolyam/11. szám).

Az ujabb kiadás itt tekinthetõmeg.

Kiadói varrott papírkötésben közepes állapotban. Ritka ornitológiai kötet. Előjegyezhető

Szemere Zoltán A Magyarországon előforduló ragadozó madarak meghatározója 2Szemere Zoltán A Magyarországon előforduló ragadozó madarak meghatározója 3Szemere Zoltán A Magyarországon előforduló ragadozó madarak meghatározója 4