Nemeskéri Kiss Géza – A Felső Nílus mentén

nemeskéri a felső nilus mentén könyveNemeskéri Kiss Géza – A Felső Nílus mentén

N. Kiss Géza vadásznaplója. A könyvet a szerző 35 eredeti fényképfelvétele illusztrálja.

Budapest, 1917-es első eredeti kiadás.

35 szövegközti, fekete-fehér, egész oldalas, feliratos, eredeti fotóval és 1 kihajtható, egy színnel színezett térképvázlattal illusztrált, valamint előszóval, szótárral (a leggyakoribb vadak arab nevei, sudáni tájszólás szerint) és lőjegyzékkel (az 1914. évi január 29-től március 6-ig elejtett vadakról) kiegészített vadásznapló. Nyomtatta a Pallas Részvénytársaság Nyomdája Budapesten. 176 oldal.

A kötet szerzője, Vitéz Nemeskéri-Kiss Géza (1886–1974), királyi fővadászmester, vadászati szakíró, a „Hubertus” Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke, a Magyar Solymász Egyesület alapítója és elnöke. Számos vadászkönyv, vadásznapló, vadászati tanulmány szerzője. Vadászatai alatt általában számos fotót is készített, aminek egy részét az írásaiban is publikált. Nemeskéri-Kiss Géza rendhagyó, személyes hangú vadásznaplójának nagy érdeme a közvetlen, magával ragadó stílus, a komoly vadászati és földrajzi ismeretek és vadászkalandok élményszerű és szellemes közreadása.

Modern aranyozott nagyon szép félbőr kötésben. Stabil példány, de a lapok helyenként foltosak. Igen ritka és korai afrikai vadászkönyv. Előjegyezhető

 

 


nemeskéri felső nilus mentén
nemeskéri kiss géza

nemeskéri felső nilus mentén