Lelovich György – Solymász voltam a Hortobágyon

lelovich györgy solymász voltam a hortobágyon

Lelovich György – Solymász voltam a Hortobágyon

Nimród alapítvány vadászkönyv sorozat.

A méltán világhírű solymász életútját, legkedvesebb vadászmadarainak történetét valamint izgalmas és tanulságos vadásztörténeteit írja le e könyv.

Kemény kötésben. 107 oldal.

A régi Nimródban gyakran publikáló szerző a gyakorlati solymászat egyik legjelesebb, nemzetközi képviselője. Az elveihez mindig hű, a nehéz időkben is helytálló “fenegyerek” szinte egész életét kedvenceinek, “vadásztársainak” szentelte, s ezáltal kivételes szaktudásra tett szert.

Az évtizedekkel ezelőtt közreműködésével készült klasszikus természetfilmek, mint például a “Gyöngyvirágtól lombhullásig” ragadozó madár szereplői ma is ámulatba ejtik a nézőt. Az állatokkal való helyes bánásmód első tapasztalatait Fegyverneken, ősi családi birtokán szerezte. Ez a vidék a Lelovich család révén vált ismertté a nemzetközi solymászéletben.

Lelovich György jellegzetes stílusban megírt kiváló solymászati szakkönyve egyben szórakoztató olvasmány, amely életének legaktívabb szakaszát eleveníti fel, bepillantást enged a magyar puszta világába is. A szerző által készített eredeti rajzok különösen élvezetessé teszik ezt a ritka könyv csemegét, melynek megjelenését Lelovich György már nem élhette meg, de talán büszkén olvassa majd régen papírra vetett sorait az örök solymászmezőkön, egykor elvesztett madarai társaságában.

Galántai Lelovich György (Fegyvernek 1913. július 17 – 1993)

Előjegyezhető