Horthy Jenő – Egy élet sportja. Vadászat- lóverseny -falka (1937)

egy élet sportjaHorthy Jenő – Egy élet sportja

Vadászat- lóverseny -falka

Eredeti első kiadás, 1937-ből. 135 eredeti fényképfelvétellel illusztrálva.

A világutazó, politikát megvető arisztokrata (Horthy Miklós kormányzó öccse) teljes életet akart élni, szenvedélyeinek, a vadászatnak, lovaglásnak, falkasportnak hódolni. Anyagi és hatalmi lehetőségeivel ügyesen élő világfi, önzetlen vadásztárs volt Horthy, aki a legnagyobb vadászokkal, Széchenyivel, Kittenbergerrel is vadászott, közben kutyáinak, lovainak szentelte maradék idejét. Könyve élvezetes, őszinte vallomás, a századelő és a 30-as évek lehetőségeit bemutató útikalauz. Indokína, Afrika, Erdély, Hortobágy, versenyek, hajszák elevenednek meg egy olyan ember tollból, aki a saját maga szórakozásán kívül értékeket is akart menteni, múzeumot, könyvkiadást támogatott. Könyve kiadása tisztelgés a személye előtt, s rehabilitáció is egyben.

Az Egy élet sportja című könyvet félig önéletrajznak tekinthetjük, hiszen a II. világháború és az utána következő időszak eseményeit már nem tartalmazza. De Horthy Jenő addigi életéről hiteles keresztmetszetet ad, kezdve a kenderesi gyerekévektől az erdélyi alsózsuki falkahajtásokon, az afrikai, ázsiai és a két világháború közötti hazai vadászatokon keresztül a lovak iránti szeretetéig. Jó stílusban, helyenként anekdotázva megírt könyve őszinte; eredményei és sikerei mellett számot ad kudarcairól, hibáiról-hibázásairól, stiklijeiről, „csonttöréseiről”. Élvezetes olvasmány, különösen azoknak, akik a 20. század első harmadának hazai és külföldi főúri vadászatai iránt érdeklődnek.

304 oldal. Eredeti vászon kötésben, a gerinc alsó részén javítva/pótólva egyébként jó állapotban. 28.000 ft

A könyv reprint kiadását itt tekintheti meg

Horthy Jenő - Egy élet sportja vadasztortenetekHorthy Jenő - Egy élet sportja falkaHorthy Jenő - Egy élet sportja afrikaHorthy Jenő - Egy élet sportjahorthy jenőhorthy afrikai vadászat