H. M. Stanley – A legsötétebb Afrikában I-II (1891)

Stanley A legsötétebb AfrikábanH. Morton Stanley – A legsötétebb Afrikában. 1-2 kötet

Emin Pasának Ekvátoria kormányzójának fölkeresése, megszabadítása és visszavonulása.

Egyetlen jogosított, az angol eredetiből fordított magyar kiadás.

Budapest, 1891-ben jelent meg, 1-2 kötet. 683+643 oldal. 150 eredeti fametszettel és 2 szines kihajtható térképpel.

 

Stanley az amerikai újságíró volt elhatározta, hogy megkeresi az ismeretlen Afrikában eltünt skót misszonáriust David Livingstone-t. Afrika addig feltáratlan területeire hatolt be, hajmeresztő kalandokban volt része, számtalan alkalommal került összetűzésbe az őslakosokkal. Útja során sokat vadászott, hogy karavánját el tudja látni élelemmel. Klasszikus útleírás az egyik leghíresebb felfedezőről. Monumentális munka a híres felfedezõ expedíciójáról, érdekes útleírás és vadászkönyv.

Egyetlen jogosított, az angol eredetiből fordított magyar kiadás. A szerző és az angol kiadás megjegyzéseivel, részletes tartalomjegyzékkel, képjegyzékekkel és függelékkel kiegészített kötetek.

A szerző, Sir Henry Morton Stanley (Denbigh, 1841. január 28. – London, 1904. május 10.) walesi születésű, amerikai újságíró, afrika-kutató, akit az eltűnt David Livingstone felfedező utáni kutatás tett világhírűvé. Az Indián Békebizottság (Indian Peace Commission) sajtótudósítója, majd a New York Herald tengerentúli újságírója volt. Gordon Bennett megbízta Stanley-t, hogy találja meg a skót misszionáriust és felfedezőt David Livingstone-t, aki jó ideje nem adott hírt magáról. Stanley Zanzibárra utazott és egy expedícióval elindult a Tanganyika-tó környékére, ahol meg is találta az elveszett felfedezőt. 1874-ben újabb afrikai expedíciót szervezett a Viktória-tóhoz és körbehajózta a Viktória- és a Tanganyika-tavakat. Visszatérve Európába, feleségül vett egy walesi művésznőt (Dorothy Tennant), majd az Egyesült Királyság parlamentjének unionista képviselője lett.

A két kötet egységes félvászon kötésben. A kötetek remek állapotban vannak kívül belül. Ritka és nehezen beszerezhető könyvsorozat.

65.000 ft


A legsötétebb Afrikában. 1-2 kötet