Gr. Széchenyi Ferdinánd – A csodaszarvas

Gr. Széchenyi Ferdinánd - A csodaszarvasGr. Széchenyi Ferdinánd – A csodaszarvas

Egy magyar vadász emlékei.

Gróf Széchényi Ferdinánd A “csodaszarvas” c. könyvét emigrációban írta és Belgiumban adta ki. A szerző 11 évestől 36 éves koráig, 1945-ig, terjedő vadászéletének gazdag élményeit emlékeiből vetette papírra. A vadásztörténetek vadászati szempontból adatszerűségükben, hangulatukban hitelesek, irodalmi szempontból pedig hasonlóak az unokabátja gróf Széchenyi Zsigmond írásaihoz.

E szinte ismeretlen könyvből néhány példány Magyarországra is eljutott és igen becses darabnak számít a vadászati könyveket gyűjtők körében.
A mostani kiadás e mű alapján készült. Az elírásokat, helyesírási hibákat kijavítottuk, a szakmai és egyéb pontatlanságokat lábjegyzetben igazítottuk ki.
A szerző 11 évestől 36 éves koráig, 1945-ig, terjedő “vadászéletének” gazdag élményeit emlékeiből vetette papírra. A vadásztörténetek vadászati szempontból adatszerűségükben, hangulatukban hitelesek, amit a történetek helyszíneit korabelien ismerő uradalmi főerdész is tanúsít. Irodalmi szempontból pedig hasonlóak az unokabátyja gróf Széchenyi Zsigmond írásaihoz.
Köszönet illesse a szerzőt, hogy írásaival gazdagította a magyar vadászati irodalmat!
A kiadó jó szívvel ajánlja e könyvet, és hiszi, hogy a vadászati kultúra egy kivételes ritkaságát nyújtja át a kedves Olvasónak.

Terraprint könyvkiadó, 1995. 278 oldal. Előjegyezhető