Draskovich Iván – Szarvasgazdálkodás

Draskovich Iván – Szarvasgazdálkodás

Tanulmány a hibás gazdálkodásról és a tévedésekről. Javaslat az országokban alkalmazható állománykezelésre.

Draskovich Iván a háború elötti Magyarországon híres és elismert vadász valamint vadgazda volt. A második világháború előtt nagybirtokos volt Baranya-Sellyén ahol több, mint százezer kataszteri holdon gazdálkodott. Kiválóan ismerte a gímszarvas természetrajzát, területén magas szinvonalon zajlott a vadgazdálkodás, melynek eredményeként kapitális szarvasok kerütek terítékre megalapozva ezzel a magyar gímszarvas világhírnevét.

A II. világháború előtt nagybirtokos volt Baranya-Sellyén, ahol a Horvátországba nyúló területeivel együtt több mint százezer kataszteri holdat tudhatott magáénak. Korának egyik elismert vadgazdája, illetőleg vadásza volt. Mindene volt a gímszarvas és annak minőségi javítása, egész munkásságának ez volt a fő célja. Rengeteget tett és áldozott ezért. Vadaskertet épített, tenyésztett, importált, exportált és főleg ezernyi megfigyelést végzett. Nem csak a saját területén, hanem bármerre járt a világban, főleg Európában. Sikerült egy mintaszerű vadgazdaságot létrehoznia, amely világhírűvé nőtte ki magát.

Könyve hiánypótló munka, minden vadász és vadgazda csak tanulhat belőle.

A könyv mindössze 800 példányban készült, ez a kötet sorszámozott. Fotókkal illusztrálva. Új, olvasatlan állapotú. A könyv 1951-ben német nyelven jelent meg elöször, ez a magyar kiadás 2008-ban látott napvilágot. Előjegyezhető