500 kérdés a vadgazdálkodásról

További Vadászkönyvek

500 kérdés a vadgazdálkodásról500 kérdés a vadgazdálkodásról

Ha a jövőben is vadászni akarunk, folyamatosan korszerűsödő világunkban egyértelmű alapfeltétel a szakszerű vadgazdálkodás. A civilizáció, a városok, üdülőhelyek terjeszkedése, az intenzív mező- és erdőgazdálkodás következtében egyre inkább szűkül a vadgazdálkodásra alkalmas vadászterület nagysága, így mind kisebb helyen kell a ránk bízott nemzeti kinccsel, hazánk vadállományával gazdálkodni.
Már évtizedek óta tudjuk, a vad elejtése nem egyszerűen a természet ajándéka, ahhoz, hogy vadászhassunk a vadállományt óvni, etetni és néhány vadfaj esetében tenyészteni kell. A korábban ismert extenzív és félintenzív módszerek mellett – ahol erre lehetőség van – a legújabb vadgazdálkodási technológiákat is alkalmazni kell. A vadgazdálkodás és a vadászat hatákonysága, eredményessége érdekében mind a hivatásos vadászoknak, mind pedig a gyakorló sportvadászoknak szükségük van ismereteik bővítésére, hogy megismerjék a vadászat zsákmányszerző élményén kívül a vadgazdálkodás különböző lehetőségeit, formáit, eszközeit.
Ehhez kíván segítséget nyújtani e kötet, amely megalapozott tárgyi ismeretet ad annak, aki megpróbál választ adni az 500 kérdésre, alaposan tanulmányozza a válaszokat, egyátalán foglalkozik a nagyvadgazdálkodás tudnivalóival, az apróvadgazdálkodás tenyésztési módszereivel, a vadföldgazdálkodás teendőivel és a vadegészségügy ismereteivel.

Nimród füzetek 3. 246 oldal. 1500 ft